Четвер-02.05.2024
 
 


| ГОЛОВНА | ВХІД | РЕЄСТРАЦІЯ | ЗАМОВЛЕННЯ |            Вихід  | RS
ПОШУК ПО САЙТУ

2018 » Червень » 2 » 07:28
Яворівський суд розпочав розгляд справи про шахрайство під час будівництва школи

  

Екс-керівника Відділу освіти Яворівської РДА – Григорія Бабія обвинувачують у шахрайстві під час будівництва школи у Яворові.

Про це повідомляють кореспонденти Yavir.net

Нагадаємо, що Городоцька місцева прокуратура направила обвинувальний акт до Яворівського районного суду щодо привласнення бюджетних коштів на суму майже 400 тис. грн., під час проектування будівництва школи в Яворові.

22 травня у Яворівському районному суді відбулось підготовче засідання по даній справі. Обвинувачуються колишній керівник Відділу освіти Яворівської РДА - Григорій Бабій за  ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість) та проектант проектного інституту «Львівський Промбудпроект» - Володимир Лаврін за ч.3 ст.190, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.4 ст.358 КК України (шахрайство, зловживання службовим становищем, службове підроблення та підроблення документів, печаток, штампів).

Сторона обвинувачення, яку представляє прокурор Городоцької місцевої прокуратури - Галина Гутник, зазначила, що дана кримінальна справа є підсудна Яворівському суду, обвинувальний акт який надійшов до суду відповідає усім нормам КПК України та вважає, що дану справу слід невідкладно призначити до розгляду у відкритому судовому засіданні.

Обвинувачений Лаврін В.С. не заперечував проти обвинувального акту, однак просив суд викликати у якості свідка громадянина Зайця, як експерта для роз’яснення будівельної експертизи.

Обвинувачений Бабій Г.Я. категорично не погодився з обвинувальним актом прокурора, просив суд відправити цей документ до Городоцької місцевої прокуратури на доопрацювання та звинуватив прокурорів Ігоря Шаравару та Галину Гутник, а також слідчого Яворівського відділу поліції Богдана Гадупяка у змові між поліцією та прокуратурою проти нього.

У своєму клопотанні підозрюваний Бабій просив суд відкрити кримінальне провадження проти вищезазначених посадових осіб, а також заявив, що від нього працівник поліції Беднажевський М.В. вимагав хабара і також просив суд відкрити кримінальне провадження по даному факту. Обвинуваченій Бабій відмовився від захисника (фахівця в галузі права) та заявив, що буде захищати себе сам, а на пропозицію суду щодо надання йому можливості скористатись державним захисником, Бабій зазначив, що не бажає оскільки йому доведеться ще вчити державного захисника.

У своїй репліці до суду прокурор Галина Гутник зазначила, що клопотання обвинувачуваного Бабія є безпідставним та не підлягає задоволенню, оскільки заявлені питання, які були висвітленні у клопотанні Бабія, не є предметом розгляду у підготовчому судовому засіданні, а винуватість чи не винуватість особи буде предметом розгляду даної судової справи.

Варто зазначити, що жодного кримінального провадження щодо фактів викладених у заяві Григорія Бабія не зареєстровано.

Після нарадчої кімнати суддя Яворівського суду Карпин Ірина Микораївна винесла Ухвалу, якою відмовила у клопотанні обвинувачуваному Бабію та призначила справу до розгляду у Яворівському районному суді.

Більше інформації на ВІДЕО

Переглядів: 1127
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

 UniClub Новояворівськ-Яворів-Львів»    e-mail: uniclub@i.ua              Copyright MyCorp © MMSD | 2011                                UniClub                           
Конструктор сайтів - uCoz